7 κορυφαία είδη κόκκινου και λευκού κρασιού

Εάν είσαι λάτρης του καλού φαγητού τότε απαραιτήτως θα είσαι και λάτρης του καλού κρασιού. Θα πρέπει να γνωρίζεις πως υπάρχουν αρκετές υποκατηγορίες στο κρασί, όμως οι δύο βασικές κατηγοριοποιήσεις αφορούν το χρώμα του. Ο οίνος χωρίζεται λοιπόν σε λευκό και κόκκινο είδος. Ας δούμε τα 7 κορυφαία είδη.

Κόκκινα κρασιά

  • SYRAH

Η συγκεκριμένη ποικιλία ευδοκιμεί στη Γαλλία, στην Καλιφόρνια και στην Αυστραλία. Συνοδεύεται αρκετά μαζί με κρεατικά. Το άρωμα αλλά και η γεύση του θυμίζει άγρια μαύρα φρούτα.

  • MERLOTestepa_merlot_red_wine_series_4532103168

Πρόκειται για έναν ελαφρύ οίνο που ταιριάζει με κάθε είδος φαγητού. Καλλιέργειες του συγκεκριμένου σταφυλιού βρίσκονται στην ανατολική Ακτή των ΗΠΑ, στην Αυστραλία αλλά και σε άλλες χώρες. Η γεύση του θυμίζει μαύρο κεράσι και βότανα.

  • CABERNET SAUVIGNON

Κορυφαίο στο είδος του και αρκετά συνδυάσιμο με κόκκινο κρέας. Η συγκεκριμένη ποικιλία φυτεύεται παντού εκτός από τις βόρειες χώρες. Όταν είναι λίγων χρόνων το κρασί έχει σταθερή και συναρπαστική γεύση ενώ με τα χρόνια αποκτά διαφορετική γεύση ανάλογα με το βαρέλι όπου φυλάσσεται.

  • PINOT NOIR

Η ποικιλία αυτή είναι δύσκολο να καλλιεργηθεί και δεν έχει καμία σκληρότητα. Ο συνδυασμός του με σολομό στη σχάρα, κοτόπουλο ή αρνί είναι ιδανικός. Η καλύτερη παραγωγή γίνεται στη Βουργουνδία της Γαλλίας.

Λευκά κρασιά

  • RIESLING

Είναι μία ξηρή εκδοχή που ταιριάζει εξαιρετικά όμως με ψάρι, κοτόπουλο και χοιρινό. Το συγκεκριμένο είδος δεν έχει κάποιο περιορισμό ως προς τις περιοχές στις οποίες καλλιεργείται. Πρόκειται για ένα ελαφρύ κρασί. Τα αρώματά του θυμίζουν φρέσκο μήλο.

  • SAUVIGNON BLANC

Ένα ιδανικό κρασί στην περίπτωση που θέλετε να συνοδεύσετε μία σαλάτα ή κάποιο θαλασσινό φαγητό. Εξαιρετικές ποικιλίες αυτού του οίνου βρίσκονται στη Νέα Ζηλανδία. Έχοντας μία αρκετά φρουτώδη γεύση, αναδεικνύει τον φυτικό του χαρακτήρα.

  • CHARDONNAY

Μέχρι τη δεκαετία του ’90 ήταν το πιο δημοφιλές κρασί. Εξαιρετική επιλογή εάν συνοδεύεται από ψάρι ή κοτόπουλο. Η παραγωγή της ποικιλίας γίνεται στη Βουργουνδία της Γαλλίας. Έχει σχετικά βελούδινη γεύση ενώ αφήνει στο τέλος μία αίσθηση εσπεριδοειδών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *