Φεστιβάλ Κρασιού στην Κύπρο

Κάθε χρόνο στο τέλος του καλοκαιριού οι λάτρεις του κρασιού έχουν την τιμητική τους στην Κύπρο. Συγκεκριμένα, εκεί λαμβάνει χώρα το ετήσιο φεστιβάλ κρασιού που είναι ένα από τα πιο σημαντικά πολιτιστικά δρώμενα της Κύπρου. Το φεστιβάλ διοργανώνεται στη Λεμεσό και διαρκεί περίπου δύο εβδομάδες. Από το τέλος του Αυγούστου μέχρι και τις αρχές Σεπτεμβρίου, γιορτάζεται στην Κύπρο η παραγωγή του κρασιού με έναν τρόπο μοναδικό και απόλυτα μεθυστικό!

Τι Γιορτάζεται στο Φεστιβάλ Κρασιούwines-1204167_960_720

Στο φεστιβάλ κρασιού της Κύπρου αποθεώνεται η τοπική παραγωγή και οι ντόπιοι εξυμνούν τους αρχαίους παραγωγούς κρασιού, οι οποίοι ανέπτυξαν την υπέροχη αυτή τέχνη. Η οινογνωσία και η παραγωγή του κρασιού αποτελούν συνεκτικούς κρίκους ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν. Μέσα στα βάθη των αιώνων απαντάται πρώτη φορά η συστηματική καλλιέργεια αμπελώνων, με στόχο την παραγωγή κρασιού. Αν και πολλά πράγματα έχουν αλλάξει, ορισμένα βαθιά θεμέλια παραμένουν αναλλοίωτα στο χρόνο. Αυτή η αέναη σύνδεση των προγόνων με την τωρινή ιστορία και η παρακαταθήκη που αφήνουν οι σύγχρονοι αμπελουργοί στις μελλοντικές γενιές γιορτάζονται μέσα από αυτό το φεστιβάλ.

Η Φιλαρμονική ορχήστρα της Λεμεσού συντροφεύει το φεστιβάλ με τις μουσικές της, δίνοντας το έναυσμα για τραγούδι και χορό. Όλοι οι επισκέπτες απολαμβάνουν τοπικές σπεσιαλιτέ και φυσικά δοκιμάζουν τα σημαντικότερα κρασιά της Κύπρου. Η γιορτή είναι υπέροχη και πάνω από 15.000 επισκέπτες έρχονται κάθε χρόνο για να την απολαύσουν. Καθώς το φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στο κρασί, κατά τη διάρκειά του διοργανώνονται εκδηλώσεις όπου τιμούνται εξαίρετοι οινοπαραγωγοί. Επίσης, μπορεί κανείς να παρευρεθεί σε σεμινάρια παραγωγής κρασιού ή οινογευσιγνωσίας.

Το γλέντι καλά κρατεί καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ, ενώ ντόπιοι και επισκέπτες από άλλες περιοχές γίνονται μια μεγάλη παρέα. Η αγάπη για το κρασί και η διαρκής προσπάθεια να επιτευχθεί το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα στην παραγωγή του οίνου έχουν διατηρήσει την Κύπρο στην κορυφή. Το φεστιβάλ κρασιού απλώς επιβεβαιώνει ότι η Κύπρος και το κρασί είναι άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *