Πώς να Επιλέξετε το Ιδανικό Κρασί για τον Γάμο Σας

Οι προετοιμασίες του γάμου συχνά γίνονται αγχωτικές και σας αποτρέπουν από το να ευχαριστιέστε την κάθε στιγμή αυτής της ιδιαίτερης περιόδου της ζωής σας. Μια από τις συχνότερες ανησυχίες είναι πράγματι η ποιότητα και η ποσότητα του φαγητού και του ποτού, κατά τη διάρκεια της γαμήλιας δεξίωσης. Πόσο κρασί άραγε χρειάζεται να αγοράσετε; Τι τύπος κρασιού είναι ο ιδανικότερος για τον γάμο σας και πώς να αποφύγετε δυσάρεστες καταστάσεις, όπως η έλλειψη αλκοόλ στον γάμο;

Ποσότητα Κρασιού

Αν στον γάμο σας παρευρεθούν 100 καλεσμένοι, τότε καλό θα ήταν να υπολογίζετε τα μισά μπουκάλια κρασιού (50 μπουκάλια στο σύνολο δηλαδή). Αυτός είναι ένας εξαιρετικός κανόνας, ο οποίος θα σας βοηθήσει να προσφέρετε αρκετό κρασί στη γαμήλια δεξίωση, χωρίς να ξοδέψετε μια ολόκληρη περιουσία. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε πως στον αφρώδη οίνο η αναλογία είναι 1 μπουκάλι ανά 7 άτομα. Σκεφτείτε πως η σαμπάνια θα σερβιριστεί μονάχα στην αρχή, έτσι ώστε όλοι οι καλεσμένοι να συμμετάσχουν στη γαμήλια πρόποση.

Είδος Κρασιούdownload-28

Υπάρχουν αρκετές παράμετροι που πρέπει να υπολογίσετε, ώστε να εφοδιαστείτε με την κατάλληλη ποσότητα και ποικιλία κρασιού. Το γαμήλιο μενού είναι μια από τις σημαντικότερες παραμέτρους, αφού καθορίζει σε μεγάλο βαθμό το είδος του κρασιού που θα σερβιριστεί. Το κρέας συνήθως συνοδεύεται από κόκκινο κρασί, ενώ τα θαλασσινά συντροφεύει το λευκό κρασί. Επίσης, η εποχή και το είδος του γάμου ενδέχεται να καθορίσουν την ποσότητα που θα χρειαστείτε από κάθε τύπο κρασιού. Το καλοκαίρι με τους ανοιχτούς γάμους αυξάνεται η ποσότητα λευκού κρασιού, ενώ τον χειμώνα οι γάμοι είναι περισσότερο κλειστοί και το κόκκινο κρασί επικρατεί.

Τέλος, είναι απαραίτητο να αξιολογήσουμε τους καλεσμένους ως προς την επιθυμία τους να καταναλώσουν κρασί. Τα παιδιά δεν πίνουν και οι ηλικιωμένοι συνήθως αποφεύγουν την υπερβολική κατανάλωση ποτού. Ωστόσο, παρέες φίλων και νεότεροι άνθρωποι ίσως χρειάζονται περισσότερο κρασί. Γι’ αυτό και καλό είναι να λαμβάνουμε υπόψη αυτές τις λεπτομέρειες πριν τη δεξίωση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *