Η παραγωγή του κρασιού ξεκινά από τους αμπελώνες. Εδώ είναι που καλλιεργείται η συγκεκριμένη ποικιλία του σταφυλιού, το οποίο με την σειρά του θα επεξεργαστεί για να δώσει τους πολύτιμους χυμούς του. Η διαδικασία είναι μαγική, καθώς από έναν απλό καρπό δημιουργείται κάτι τόσο σύνθετο και νόστιμο. Στην Κύπρο υπάρχουν αρκετοί αμπελώνες, ακολουθώντας την πολύχρονη ιστορία του νησιού στην παραγωγή οίνου. Οι περισσότεροι αμπελώνες έχουν περιορισμένη παραγωγή, μετατρέποντας το κρασί τους σε ένα είδος ακόμη πιο πολύτιμο και σπάνιο.download-27

Ανάμεσα στις μεγαλύτερες και σημαντικότερες περιοχές καλλιέργειας σταφυλιού και παραγωγής οίνου, η Πάφος ξεχωρίζει επιβλητικά. Εκεί θα συναντήσετε μια πληθώρα αμπελώνων, που είναι έτοιμοι να σας μυήσουν στα μυστικά της παραγωγής του κρασιού. Αμέσως μόλις επισκεφτείτε την Πάφο, θα μαγευτείτε από τις εξαιρετικές ποικιλίες κρασιού που βρίσκονται εδώ. Επιπρόσθετα, έχετε τη δυνατότητα να εξερευνήσετε τους αμπελώνες από κοντά.

Μέσα από ειδικά διαμορφωμένες εκδρομές και περιηγήσεις, όλοι οι επισκέπτες ενημερώνονται σχετικά με την παραγωγή οίνου και τις ιδιαιτερότητες της κάθε ποικιλίας. Εκτός από αυτά, μαθαίνουν τον τρόπο με τον οποίο να εκτιμούν τη γεύση και τη μοναδικότητα του κάθε κρασιού. Διενεργούνται συχνά σεμινάρια γευσιγνωσίας οίνου, διευκολύνοντας την αναγνώριση των πραγματικά εκπληκτικών τοπικών κρασιών στην Πάφο και την Κύπρο γενικότερα.

Στη διάρκεια των εκδρομών στους αμπελώνες της Πάφου έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε επιπλέον τα τοπικά εδέσματα. Φτιαγμένα με αγνά υλικά και με προσοχή στην παραμικρή λεπτομέρεια, τα εδέσματα αυτά αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο τη γεύση του κρασιού. Παραδοθείτε λοιπόν σε μια ολοκληρωμένη εμπειρία για όλες σας τις αισθήσεις. Θα σας ενθουσιάσει η γνώση που θα αποκτήσετε, όπως επίσης και η τεχνογνωσία για την ανακάλυψη κρυμμένων μυστικών σε κάθε κρασί.

Εμπιστευτείτε τους αμπελώνες της Πάφου στο γευστικό σας ταξίδι με προορισμό τη γευσιγνωσία του οίνου. Μην αγνοήσετε έναν από τους πιο σημαντικούς θησαυρούς στο νησί της Κύπρου που δεν είναι άλλος από το κυπριακό κρασί!