Μαθαίνοντας Περισσότερα για τα Κρασιά της Κύπρου

Η παραγωγή κρασιού είναι μια σπουδαία διαδικασία που κρατά από τα αρχαία χρόνια σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο. Ανάμεσά τους οι χώρες της Μεσογείου, όπου άνθισαν από την αρχαιότητα το εμπόριο και η ναυτιλία. Το νησί της Κύπρου υπήρξε πρωτοστάτης στην παραγωγή οίνου, με θαυμάσιες ποικιλίες και με ιδιαίτερη προσοχή στην παραμικρή λεπτομέρεια. Ως αποτέλεσμα, η Κύπρος έγινε ξακουστή για τα κρασιά που παράγει κι αυτή η φήμη έχει επιβιώσει μέχρι σήμερα.

Είτε λευκό είτε κόκκινο, είτε γλυκό είτε ξηρό, το κρασί της Κύπρου αποτελεί πυλώνα εξαγωγών σε όλο τον κόσμο. Η Κύπρος διαθέτει εύκρατο κλίμα και ιδανικές συνθήκες καλλιέργειας των αμπελώνων, όπως επίσης και ειδικά καταρτισμένους επαγγελματίες στον τομέα, με μεράκι και όρεξη για δουλειά.

Τι Κρασί Θα Βρείτε στην Κύπρο;

Ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, υπάρχουν υπέροχα κρασιά για να επιλέξετε. Φυσικά, όποια κι αν είναι τελικά η επιλογή σας, ένα είναι σίγουρο: το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει με τον καλύτερο τρόπο!

Μεταξύ των πιο δημοφιλών ποικιλιών κρασιού στην Κύπρο, βρίσκουμε το Ξυνιστέρι. Ένα λευκό κρασί που αποτελεί την τέλεια συντροφιά για κάθε φαγητό και είναι αρκετά ελαφρύ. Η μεγαλύτερη παραγωγή του νησιού αφορά στο Ξυνιστέρι. Έπειτα βρίσκουμε το Μαραθεύτικο, ίσως το πιο ξακουστό κρασί στην Κύπρο. Είναι κόκκινο και με έντονο άρωμα, ενώ κι εδώ η παραγωγή είναι αρκετά μεγάλη.

Το Μαύρο είναι ένα ακόμη κρασί που θα βρείτε στο νησί της Κύπρου, κόκκινο και με βαθύ άρωμα που σε ταξιδεύει. Πρόκειται για ένα από τα πιο εκλεπτυσμένα κρασιά στην Κύπρο και αξίζει να το δοκιμάσετε. Επίσης, εδώ θα βρείτε την γνωστή σε όλους Κουμανταρία. Ένα γλυκό κρασί που μπορείτε να απολαύσετε μετά το φαγητό ή στη θέση ενός λικέρ. Στην Κύπρο δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην παραγωγή της Κουμανταρίας, καθώς είναι προϊόν προστατευόμενης προέλευσης wine-504494_960_720και πρόκειται για την ιδιαίτερη ταυτότητα του νησιού.

Τέλος, στην Κύπρο υπάρχουν αρκετές ακόμη ποικιλίες κρασιού (όπως το Όφθαλμο) που αξίζει να δοκιμάσετε κι επομένως το κρασί είναι η νούμερο ένα επιλογή σας κατά την επίσκεψή σας στο νησί της Αφροδίτης!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *