Κατανοώντας το Κρασί και την Ιδιαίτερη Φύση του

Η οινογνωσία είναι μια ολόκληρη μορφή τέχνης κι επομένως πρέπει να την εκτιμούμε ως κάτι ιδιαίτερο και ξεχωριστό. Για να εκτιμήσουμε την πολυπλοκότητα της τέχνης του κρασιού, όμως, θα πρέπει να γνωρίζουμε αρκετές λεπτομέρειες που κρύβονται στα μυστικά της παραγωγής του. Μαθαίνοντας περισσότερα για το κρασί και την παραγωγή του, έχουμε τη δυνατότητα να αναγνωρίσουμε το πραγματικά ποιοτικό κρασί ή το κρασί που δεν ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα. Κανείς δεν γίνεται γευσιγνώστης οίνου από τη μία μέρα στην άλλη. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες πληροφορίες που οφείλει κάθε λάτρης του κρασιού να γνωρίζει.

Η Ιδιαίτερη Φύση του Οίνου

Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία στην ταυτότητα του κρασιού είναι η ποιότητα του φρούτου. Συγκεκριμένα, υπάρχουν 18 διαφορετικές ποικιλίες σταφυλιού. Ανάλογα λοιπόν με την ποικιλία που επιλέγεται και την προέλευση του σταφυλιού, το κρασί θα έχει μια διακριτή γεύση από άλλες ποικιλίες. Αναφορικά με τις χώρες που παράγουν το καλύτερο κρασί, οι γνώμες διίστανται. Το σίγουρο είναι πως η Μεσόγειος μπορεί και υπερηφανεύεται για ορισμένα από τα καλύτερα κρασιά σε ολόκληρο τον κόσμο. Η Ελλάδα, η Κύπρος, η Ιταλία, η Ισπανία και η Γαλλία είναι πραγματικά αξεπέραστες σε αυτό τον τομέα παραγωγής.6241276092_754515338f_b

Κάποια κρασιά έχουν ξινή γεύση κι αφήνουν έντονη επίγευση, ενώ άλλα είναι γλυκόπιοτα και σου αφήνουν μια ζέστη στον ουρανίσκο. Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της οξύτητας του κρασιού, της ύπαρξης τανινών και της προσθήκης ζάχαρης ή της φρουτώδους επεξεργασίας της συγκεκριμένης ποικιλίας. Όπως καταλαβαίνετε, η παραγωγή του οίνου είναι ιδιαίτερα περίπλοκη και μαγική.

Όσοι από εσάς πιστεύετε πως κάθε κρασί οφείλει να ωριμάζει πρώτα και μετά να το απολαμβάνετε, καλύτερα να αναθεωρήσετε. Μάλιστα, 9 στα 10 κρασιά προτείνεται να καταναλώνονται εντός της ίδιας χρονιάς με την παραγωγή τους. Σίγουρα όμως υπάρχουν κρασιά που αξίζει να τα απολαύσετε μετά την παλαίωσή τους. Αναζητήστε πληροφορίες από τους οινοπαραγωγούς και γευτείτε τη μοναδική φύση του κάθε κρασιού!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *