Επισκεφθείτε τα Καλύτερα Οινοποιεία της Κύπρου

Με μια ιστορία που χάνεται μέσα στους αιώνες και με βαθιά τεχνογνωσία, η τέχνη του οίνου έχει διατηρηθεί αναλλοίωτη στο νησί της Κύπρου. Υπάρχουν πολλά οινοποιεία που βασίζονται σε αυτή την παράδοση, έτσι ώστε να δημιουργήσουν εξαιρετικές ποικιλίες κρασιού. Πολλές μάλιστα από αυτές τις ποικιλίες είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με το είδος του κρασιού που κατανάλωναν στην αρχαιότητα. Η αξία του κλασικού είναι άλλωστε ανεκτίμητη.

Εδώ θα βρείτε ορισμένα από τα καλύτερα οινοποιεία στην Κύπρο, με σκοπό να εμπνευστείτε κι εσείς για μια επικείμενη επίσκεψη σε κάποιο από αυτά:

Οινοποιεία Που Αξίζει να Επισκεφθείτε στην Κύπροbottiglia-di-vino-e-co2

  • Στο υπέροχο οικοσύστημα του Βουνιού της Παναγιάς έχει δημιουργηθεί ένα ιδιαίτερο οινοποιείο με γηγενείς ποικιλίες σταφυλιού. Πρόκειται για ένα μικρό τοπικό οινοποιείο, το οποίο διατηρεί την αίσθηση της διαχρονικότητας σε κάθε κρασί που παράγει. Θα σας ενθουσιάσει η φύση, η ανάλυση της παραγωγής του οίνου αλλά και το εστιατόριο στο οινοποιείο. Μια ολοκληρωμένη πρόταση για τους λάτρεις του κρασιού!
  • Το Βασιλικόν βρίσκεται στην Πάφο και μπορεί να υπερηφανεύεται για κάποια από τα πιο ποιοτικά κρασιά σε ολόκληρο τον κόσμο. Σίγουρα θα σας μαγέψει η φύση τριγύρω, ενώ με κάθε γουλιά θα ξυπνήσουν μέσα σας οι πιο ιδιαίτερες αισθήσεις. Μην ξεχάσετε να προμηθευτείτε το κρασί της αρεσκείας σας στο τέλος της περιήγησης.
  • Η Λεμεσός έχει το δικό της στολίδι αναφορικά με τα οινοποιεία! Διατηρώντας την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της Κύπρου, το οινοποιείο Τσιάκκας βρίσκεται ανάμεσα σε πανέμορφα δεντρόφυτα βουνά. Στο κελάρι του θα βρείτε μια εντυπωσιακή συλλογή από κυπριακές ποικιλίες κρασιού, όπως επίσης και διεθνείς ποικιλίες.
  • Τέλος, το οινοποιείο Βλασίδη στο χωριό Κοιλάνι ανταποκρίνεται άψογα στις απαιτήσεις της μοντέρνας παραγωγής οίνου. Διαθέτει πολλές διαφορετικές ποικιλίες, όπως το τοπικό Ξυνιστέρι. Σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία, αναμφισβήτητα θα εμπνευστείτε για μια εκ βαθέων ανάλυση του καλού κρασιού!

Επιλέξτε το οινοποιείο που ταιριάζει περισσότερο στο γούστο σας και ξεκινήστε μια μαγική ξενάγηση!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *